Kind doet schoenen en sokken altijd af
doodeerlijk

Oh nee, altijd een zoektocht naar schoenen en sokken!

Ons laatste kind is nogal een huismus. Hij heeft deze vervelende gewoonte: Hij komt thuis en doet zijn schoenen af. Maar moesten het nu nog alleen zijn schoenen zijn, dan zou ik daar geen problemen mee hebben. Maar nee, hij doet ook zijn sokken af!

Schoenen afdoen zodra hij thuis is

Mijn kind komt thuis en die schoenen vliegen ergens. Maar dus niet alleen de schoenen, ook de sokken. Hij heeft geen vaste plek om die zaken te leggen. Nochtans hebben we in de vestiaire een prima schoenenrek! Maar nee, hij legt ze ergens anders. Meestal op het randje van de zetel, zodat de hond zijn sok kan stelen. Of ergens in een hoekje. De tweesokken legt hij ook niet samen! Natuurlijk niet, dat zou té gemakkelijk zijn…

Altijd een zoektocht naar die schoenen en sokken

Soms zijn we niet zolang thuis, zoals wanneer we over de middag thuis gaan eten tussen de schooltijden. Dan is het krap en verliezen we ook nog vijf minuten aan het zoeken naar die verdomde schoenen én sokken. Want meestal weet hij niet eens meer waar hij ze achtergelaten heeft! Je zou denken dat hij het na een paar keer wel leert. Maar helaas, de volgende keer doet hij het weer. Ook bij oma doet hij zijn schoenen af. Hopelijk op school niet, maar zeker ben ik dat niet.

Schoenen waar sokken aanhangen

Het is nogal een meneertje hoor. Maar hij doet het met zo’n air dat je er moeilijk boos op kan zijn. Soms doet hij maar één sok af en die vinden we dan nergens meer terug. Dan heb ik weer een loslopende kous die ik niet meer kan gebruiken. Moesten er dus schoenen bestaan waar er sokken aanhangen, dan had ik die zeker al besteld. Dat zou pas een uitvinding zijn!

Doen jullie kids ook hun schoenen en sokken af en vind je die dan ook nooit meer terug?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

3 reacties

Een reactie achterlaten