eerste trimester,  zwangerschap

Zwangerschaps alert!

Het laatste jaar droomde ik stiekem vaak dat ik opnieuw zwanger was. Een derde kindje, het leek zo leuk. De kers op de taart zeg maar. En nu ben ik zwanger. Natuurlijk ben ik super blij! Maar mijn lichaam krijgt toch wat te verduren. Kijk maar naar dit lijstje:

 1. Mijn buik: Al aan zo’n 10 weken viel het op dat ik zwanger was. Dus deed ik ruime kledij aan en hield ik vaak mijn handen voor mijn buik. Voor M. er was verloren we ons kindje, dus ik wou zeker wachten tot ik zo’n 12-13 weken om het te vertellen. Nu ik zo’n 20 weken ben, is mijn buik al fors gegroeid. Voor je het vraagt, er zit er maar ééntje in ?.
 2. Emo-mama: Ik kan voor het minste beginnen wenen. Echt, die hormonen maken me een huilerig wezen. Voor dingen die totaal niet erg zijn, kan ik beginnen huilen met échte tranen (das kunnen hé). Een film of afleveringen van kinderziekenhuis en ik verslind tien zakkendoeken.
 3. Moe, moeder, moest
  Ze moeten daar toch eens een deftig werkwoord voor maken vind ik. Want als je zwanger bent, dan ben je zooo moe. Die eerste 15 weken leefde ik op middagdutjes en ’s avonds ging ik mee slapen met de kids. Mijn dagen zagen er zo vreselijk saai uit en als ik wakker was, dan had ik nergens zin en totaal geen energie. Maar het is aan het beteren, joehoe!
 4. Mijn blaas
  Sinds ik zwanger ben, moet ik echt -iedere- nacht opstaan om te gaan plassen. En ons toilet is beneden, great. Ook overdag loop ik tientallen keren naar het toilet. Enne, wachten is echt geen optie.
 5. Mama, meespelen?
  De dagen dat ik even in de zetel kon rusten na een werkdag zijn voorbij. Vooral nu er twee bengels strijden om mijn aandacht. Dat mama moe is, dat is geen grondig excuus. Graag spelen ze nog steeds verstoppertje of tikkertje en wie mag er dan achter hen lopen? Maar ik doe overdreven enthousiast en heb zo mijn trucjes dat het niet zo erg opvalt dat ik niet zo goed meedoe.
 6. Mijn geheugen: ik moet echt lijstjes maken en alles opschrijven. Anders vergeet ik de helft. Niet dat het daarvoor perfect werkte, maar zo erg was het nog niet. Straks vergeet ik nog dat ik al twee kinderen heb. Euh, waarom wou ik ook weer zo graag zwanger worden? ?

Maar hé, het is voor het goede doel natuurlijk. Zo dankbaar dat dit kleintje er bijna is. Hadden jullie nog andere symptomen?

Tot gauw,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

3 reacties

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: