inspiratie

Caspers doopviering: inspiratie teksten en muziek

Caspers grote dag was twee weken geleden. We lieten hem dopen, omdat we dat een feest met een mooie betekenis vinden.

Mooie betekenis doopfeest

Het werd een viering waarin we beloofden dat we goed voor Casper zullen zorgen en er altijd voor hem zullen zijn. Maar ook omdat we de andere twee lieten dopen. We vinden het belangrijk dat ze dan later hun communie kunnen doen.

Kapel in onze straat

Natuurlijk hebben we de viering een beetje naar onze hand gezet. We kozen mooie liedjes met veel betekenis en ook de teksten hebben we met zorg uitgezocht. In de onze straat is er een kapelletje en daar ging het doopsel door. Zo werd het een erg mooie, intieme viering. Achteraf was er nog een gezellig samenzijn met de hele familie.

Casper was vijf maanden, ideaal dus, want hij kroop nog niet rond en bleef mooi op onze schoot zitten. Hij was zelfs erg geïnteresseerd waar dat water plots vandaan kwam en het doopboekje werd meermaals verkreukeld in zijn kleine handjes. Het was zelfs lekker!

boven de doopvont

kruisje van de priester

gezinsfoto bij het doopsel
Zie je ons blinken?

Doopboekje met onze teksten

Zijn jullie van plan om jullie kind te dopen en hebben jullie nog inspiratie nodig? Hier je ons doopboekje vinden.

Veel succes!

Tot gauw,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

4 reacties

 • Inge

  Ik blijf het een mooie en bijzondere gebeurtenis vinden. Mooi en bijzonder dat jullie ook de kinderen hebben laten dopen. Ook wij hebben onze kinderen laten dopen. Chloë en raff waren 3 maanden bij hun doop. Sepp was 2 maanden. Ze hadden alle 3 het doopkleed van Robin aan. Gemaakt van de trouwjurk van m’n schoonmoeder.

  • miekids

   Ja het is een bijzondere gebeurtenis he :-). Oh met een doopkleed is het nog specialer vind ik. Dit hebben we niet in onze familie, dus ik had hem mooie kleren aangedaan.

 • Goofball

  Mijn beide jongens zijn ook gedoopt. Ik vind het ook een zeer mooi ritueel vol betekenis…betekenis die je inderdaad zelf kan vormgeven. Mijn echtgenoot is niet (meer) gelovig, ik wel, dus we investeren altijd tijd in teksten en lezingen die voor ons beide betekenisvol zijn en dan raakt je zo’n viering echt wel.

Een reactie achterlaten