inspiratie

Caspers doop

Caspers grote dag was twee weken geleden. We lieten hem dopen, omdat we dat een feest met een mooie betekenis vinden. Het werd een viering waarin we beloofden dat we goed voor Casper zullen zorgen en er altijd voor hem zullen zijn. Maar ook omdat we de andere twee lieten dopen. We vinden het belangrijk dat ze dan later hun communie kunnen doen.

DSC_0776
Een kruisje om je te beschermen

fullsizeoutput_20cc

Kapel in onze straat

Natuurlijk hebben we de viering een beetje naar onze hand gezet. We kozen mooie liedjes met veel betekenis en ook de teksten hebben we met zorg uitgezocht. In de onze straat is er een kapelletje en daar ging het doopsel door. Zo werd het een erg mooi feest. Een gezellig samenzijn met de hele familie.

DSC_0810

DSC_0702.JPG

Lekker doopboekjes

Casper was vijf maanden, ideaal dus, want hij kroop nog niet rond en bleef mooi op onze schoot zitten. Hij was zelfs erg geïnteresseerd waar dat water plots vandaan kwam en het doopboekje werd meermaals verkreukeld in zijn kleine handjes. Het was zelfs lekker!

fullsizeoutput_22ee
Boven de doopvont

DSC_0870

DSC_0943
Onze huwelijkskaars en de doopkaarsen
fullsizeoutput_22e7
Zie je ons blinken?

Zijn jullie nog van plan om jullie kind te dopen en hebben jullie nog inspiratie nodig? Hier kun je ons doopboekje vinden.

Veel succes!

Tot gauw,
Mie

Avatar

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

4 reacties

 • Avatar

  Inge

  Ik blijf het een mooie en bijzondere gebeurtenis vinden. Mooi en bijzonder dat jullie ook de kinderen hebben laten dopen. Ook wij hebben onze kinderen laten dopen. Chloë en raff waren 3 maanden bij hun doop. Sepp was 2 maanden. Ze hadden alle 3 het doopkleed van Robin aan. Gemaakt van de trouwjurk van m’n schoonmoeder.

  • Avatar

   miekids

   Ja het is een bijzondere gebeurtenis he :-). Oh met een doopkleed is het nog specialer vind ik. Dit hebben we niet in onze familie, dus ik had hem mooie kleren aangedaan.

 • Avatar

  Goofball

  Mijn beide jongens zijn ook gedoopt. Ik vind het ook een zeer mooi ritueel vol betekenis…betekenis die je inderdaad zelf kan vormgeven. Mijn echtgenoot is niet (meer) gelovig, ik wel, dus we investeren altijd tijd in teksten en lezingen die voor ons beide betekenisvol zijn en dan raakt je zo’n viering echt wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: