Uncategorized

Wasbare luiers: hoe gaat dat nu echt?

Toen ik zwanger was, vertelde ik jullie al dat ik deze keer wasbare luiers ging proberen. Veel beter voor het milieu en ook voor de tere billetjes van een baby. Maar is dat wel echt zo? Ik vertel jullie wat ik ervan vind.

Washcot

We werken met een luierservice. Dat wil zeggen dat we de luiers huren. Elke maandag komt Washcot onze vuile wasbare luiers ophalen en krijgen we nieuwe luiers in de plaats. Zelf hoef ik niks te wassen, wat ik toch een gigantisch voordeel vind. De prijs om ze huren is daardoor wel wat duurder, maar dat nemen we erbij.

Overbroekje nodig

Hoe gaat het nu echt? Is dat wel handig? Ewel ja. Eigenlijk is het niet meer werk dan een pamper aandoen. Het enige verschil is dat de luiers knopjes hebben in plaats van velcro. Ze voelen bovendien heel zacht aan en zitten veel beter dan die plastieken pampers. Omdat ze van katoen gemaakt zijn, absorberen ze niet zo goed, dus heb je wel een overbroekje nodig. Maar die zijn zo leuk in allerlei verschillende kleurtjes!

fullsizeoutput_1ea7fullsizeoutput_1ea5

De overbroekjes zijn van het merk Popolini en die heb ik zelf aangekocht. Ik heb er zes. Daar heb je zeker voldoende mee, want dan kan je al eens één wassen. Dat doe ik niet altijd, meestal laat ik ze even drogen in de zon. Maar na een tijdje gaan ze toch de wasmachine in.

Heel tevreden

Ik ben eigenlijk heel tevreden van de wasbare luiers. Ze zijn handig in gebruik en die overbroekjes maken ze erg leuk. Als je ergens naartoe gaat, dan moet je er wel aan denken om de wetbag mee te doen, want een wasbare luier kan je niet gewoon weggooien. Een nadeel misschien? De luiers zijn wel veel dikker dan gewone pampers, waardoor broekjes snel te klein worden. Daarom doe ik Casper meestal een grotere maat van broek aan. En bij kleine baby’tjes lijken die luiers gigantisch, maar hoe meer ze groeien, hoe beter het wordt ?.

Cheeky wipes

Vochtige doekjes gebruik niet meer. Nu ben ik verslaafd cheecky wipes. Dat zijn zachte doekjes die je met water en wat druppels kan besprenkelen waardoor ze lekker ruiken. Ik gebruik ze voor alles. Van vuile billetjes tot vuile snoetjes. Even wassen in de wasmachine en je kan ze opnieuw gebruiken. Super handig en no waste!

Maar het beste aan dit alles? We moeten geen twee vuilniszakken per week meer buiten te zetten vol pampers en vochtige doekjes. En dat is een groot verschil voor de natuur.

Gebruiken jullie ook wasbare luiers?

Tot gauw, Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

7 reacties

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: