doodeerlijk

Hoe gaat het met drie kids?

“Twee kids is al druk, dus hoe gaat het dan met drie kids? Pittig zeker?” Ik krijg die vraag vaak. En telkens zeg ik eerlijk dat het best druk is. Want dat is het ook.

Ze zijn nog klein

Mijn kids zijn nog klein. Ze komen allemaal redelijk kort op elkaar (Ze zijn nu 6, 4 en 1). Dat wou ik graag zo. Want dat ik altijd al over een derde kind droomde dat was zeker. Natuurlijk kan je zoiets niet altijd plannen, dus ik ben dankbaar dat het bij ons wel lukte. Het leek me geen tof idee om uit de pampers en middagdutjes te zijn en dan weer helemaal opnieuw te beginnen. Maar dat maakt het wel extra druk nu.

fullsizeoutput_25af

Je hebt altijd wel een arm tekort

Hoe het nu echt gaat? Wel, je hebt altijd een arm of een been tekort. Als je alleen op pad gaat, dan loopt er altijd wel één de verkeerde kant op. Gelukkig is de oudste zes en kan hij al veel dingen zelf. Het is soms ook van moeten, of ze helpen elkaar. Maar ze hebben ook nog veel hulp nodig. Het is hier vaak alle hens aan dek voor schooltijd of na schooltijd om ze op tijd in bed te krijgen. Ik werk bewust halftijds om alles rond te krijgen en mezelf niet voorbij te lopen. Want het huishouden en de eindeloze was vragen ook tijd. Ik heb geleerd om over de rommel te kijken en mijn battles te kiezen. Want alles perfect doen lukt niet. Gewoon is goed genoeg. Gelukkig is mijn man veel thuis en springt hij bij waar nodig is. Soms draait het hier vierkant, maar dat zal bij jullie niet anders zijn.

Gezellige bende

Druk, lawaaierig en luid, dat zijn we zeker. Je hoort ons al van ver aankomen. Met drie kids, is er bijna altijd wel één aan het zeuren of aan het wenen. Manlief en ik hebben onze handen vol en vervelen doen we ons alvast niet. Drie broers, dat zal wat geven later. Maar elke dag ben ik ook blij dat we met zoveel zijn. Het is gezellig en warm zo allemaal samen.

DSC_0323

De meeste gezinnen bestaan uit vier

Ook in de maatschappij bestaat een gezin hardnekkig uit vier personen. In een restaurant zijn er heel veel tafels van vier, in veel auto’s krijg je geen drie autostoelen naast elkaar, in een pretpark moet je steeds met twee in een karretje en blijft er één over…

“Maak er dan nog één. Dan is het even.”

Dat zeggen sommige mensen als ik daarover begin. Maar nee, drie is echt wel genoeg. Ik wil gerust nog 10 baby’s krijgen, maar ze opvoeden tot fijne volwassenen dat is veel werk. Daarbij, als je ze alles wil geven dat ze nodig hebben, dan moeten we het bij drie laten.

Raad ik het iedereen aan?

Zou ik het zo opnieuw doen? Heel zeker! Raad ik het iedereen aan? Dat nu weer niet. Gaandeweg leerde ik om minder te stressen en meer met de situatie te lachen. Dat moet echt, anders word je gek. Door moeder te worden werd ik ook milder voor mezelf. Ik ben geen perfecte moeder, dus perfecte kinderen hoef ik zeker niet. Zolang ze later met plezier en liefde terugdenken aan hun jeugd, ben ik allang tevreden.

Hoe gaat het bij jullie?

 

 

 

Avatar

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

11 reacties

 • Avatar

  fiekefatjerietjes

  Veel bewondering voor jullie!
  Hier is het eentje. We wouden er twee, maar door allerlei factoren zal J. enig kind blijven. Ook niet ‘de standaard’, maar wij zijn tevreden met ons gezin van drie :-).

 • Avatar

  ingebeleeft

  Ik hoef hier echt niets aan toe te voegen. Bij ons is het namelijk precies hetzelfde. Hoewel de oudste een meid is doet ze qua geluid niet onder aan de jongens. Ik zou als ik het over moet doen net zo doen en als moeder natuur mee zou werken ook voor 3 kinderen gaan. Ja het is aanpoten, het is soms ontploft in huis, maar ik voel me rijk als er drie bij me kruipen voor een groepshug.

 • Avatar

  Kris10

  Ik droomde vroeger dat ik jong mama zou worden van een groot gezin. Nu ben ik al heel blij dat ik ‘ietsje later’ toch al 1 gezond exemplaar gegund ben. Nummer twee zit er precies niet meer in.

  • Avatar

   miekids

   Ja, ik had die droom ook. Maar het leven loopt niet altijd zoals je het wilt, helaas. Hopelijk heb je er vrede mee. Ik ben dus wel heel dankbaar dat ze er zijn, ook al is het soms druk en vermoeiend.

 • Avatar

  Evi

  Wij hebben er eentje maar die telt soms voor drie zeggen we wel eens al lachen tegen elkaar 🙂 Maar goed, de afgelopen periode leerde ons dat het absoluut bij eentje zal blijven hier. Wel mateloze bewondering voor jullie hoor! Ik zou het zelf denk ik niet kunnen …

  • Avatar

   miekids

   Dank je wel. Soms denk ik: “Waar ben ik aan begonnen?” Vooral op dagen dat het misloopt. Maar meestal weet ik dat het heel druk is en dat we er nu doormoeten. Maar hoe ouder ze worden, hoe beter het zal meevallen, hoop ik.

 • Avatar

  Goofball

  3 kinderen lijkt me echt zo compleet en mooi. Ik ben maar op latere leeftijd moeder geworden dus het zal bij twee blijven . Ik denk dat het voor ieder koppel een keuze is waar ze zelf hun hart moeten volgen en niemand anders kan hen daar raad in geven of een mening over hebben. Je staat nooit in de schoenen van een ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: